Nieuws

Ella van Poucke wint GrachtenfestivalPrijs

Celliste Ella van Poucke heeft de GrachtenfestivalPrijs 2017 gewonnen en wordt daarmee in 2018 artist in residence bij het festival. De prijs werd woensdagavond uitgereikt in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Ella van Poucke kwam zaterdag in actie tijdens het jubileumconcert van het Grachtenfestival in de Stadsschouwburg. (© Jeroen C. van Zijp)

Naast Ella van Poucke waren violiste Elise Besemer en bariton Michael Wilmering genomineerd voor de prijs van het Amsterdamse festival. Wilmering slaagde er niet in Rosanne van Sandwijk (2014), Karin Strobos (2011) en Judith van Wanroij (2010) op te volgen als vocale winnaar.

Een jury van drie muziekjournalisten, met als voorzitter Biëlla Luttmer, koos Van Poucke (23) tot winnaar. De celliste kon wegens ziekte niet bij de prijsuitreiking zijn. Haar manager nam de prijs in ontvangst, terwijl Sophiko Simsive, winnares van vorig jaar, de muzikale honneurs waarnam.

Vorig artikel

Huffingtons Callas-biografie heruitgebracht

Volgend artikel

Actie: Win Huffingtons Callas-biografie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.