Binnenkort

Gevierd bariton treedt op in Rotterdam

Roman Trekel geeft zaterdag 19 februari een recital met liederen van Richard Strauss en Franz Schubert in de Doelen in Rotterdam. Trekel is een gevierde Duitse bariton. Hij wordt begeleid door de Nederlandse pianiste Reinild Mees.

,,Roman Trekel wordt geroemd om zijn gave een operarol zo intens neer te kunnen zetten dat je als toeschouwer de hele enscenering vergeet en gefascineerd wordt door de onovertroffen zang”, licht de Doelen toe. ,,Het is dan ook niet meer dan natuurlijk dat deze zanger ook in de liedkunst een grote bekendheid heeft vergaard.”

Trekel vergaarde roem met opnamen van Schubert-liederen, werd door de Beierse omroep omschreven als ‘één van de grootste liedzangers van deze tijd’ en door Classics Today als ‘nothing short of phenomenal’.

Tijdens zijn concert in Rotterdam verenigt de gevierde bariton de laatste collectie liederen van Franz Schubert (‘Schwanengesang’) met twee vroege liederencycli van Richard Strauss. Hij wordt daarbij begeleid door Reinild Mees, een Nederlandse pianiste die bekend is van vele opnames en van haar werk voor de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied.

Het concert begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Jurriaanse Zaal. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Vorig artikel

Opera per Tutti breidt verder uit

Volgend artikel

Grootse Thielemann dirigeert Elektra

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.