Binnenkort

Opera Studio voert Così fan tutte op

Opera Studio Nederland geeft op zondag 29 mei een eenmalige uitvoering van Mozarts bekende opera Così fan tutte. De regie komt van artistiek directeur Hans Nieuwenhuis, Ivan Törzs verzorgt de muzikale invulling.

Opera Studio Nederland (OSN) is een programma voor een kleine groep jonge, getalenteerde operazangers, die op weg geholpen worden in de beroepspraktijk. OSN liet begin dit seizoen nog van zich horen met een productie van Monteverdi’s Orfeo, ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de studio.

Zondag 29 mei geven de vijf zangers uit het OSN-ensemble wederom acte de présence. De sopranen Ioana Mitu, Meghan Lindsay en Donij van Doorn, de mezzosopraan Cathy Daniël en de bariton Iurii Samoilov voeren Mozarts klassieker Così fan tutte op. Een werk met een ‘niet aflatende stroom schitterende melodieën en geniale ensembles’, aldus de studio.

De ensemblezangers zullen aangevuld worden met de gastzangers Elmar Gilbersson (tenor) en Rick Zwart (bas-bariton).

De cast wordt begeleid door Irina Sisoyeva op de piano en Hans Schellevis op de klavecimbel. Schellevis assisteert ook de Hongaars-Amerikaanse dirigent Ivan Törzs, die de productie muzikaal leidt. De regie en het eenvoudige toneelbeeld zijn afkomstig van artistiek directeur Hans Nieuwenhuis.

De Mozart-opera wordt eenmaal uitgevoerd in de Doelenzaal in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Vorig artikel

Kirchschlager: Jaugzend und betrübt

Volgend artikel

Koreaanse wint Koningin Elisabethwedstrijd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.