Binnenkort

Jessye Norman treedt op in Carré

De Amerikaanse diva Jessye Norman geeft op zondag 22 januari een concert in Theater Carré in Amsterdam. Ze zingt een programma met jazzstandards en traditionals van onder andere Gershwin, Bernstein en Ellington.

Jessye Norman (foto: website Carré).

Norman is een Amerikaanse sopraan die vanaf de jaren zeventig een grote carrière maakte in de operawereld. Ze zong zware rollen van onder andere Wagner, Richard Strauss en Verdi en oogstte daarmee wereldwijde roem.

Inmiddels heeft de 66-jarige zangeres zich toegelegd op het ‘American Masters-repertoire’: jazz en traditionals van bekende Amerikaanse componisten als Gershwin, Bernstein en Ellington.

Met dat repertoire staat ze op 22 januari op de bühne van Carré. Haar programma is grotendeels gebaseerd op haar album Roots: My Life, My Song, waar ze een Grammy voor ontving en waar ze sinds twee jaar mee door de wereld toert.

Norman wordt in Carré begeleid door haar vaste pianist Mark Markham. Het concert begint om 17.00 uur. Kaarten kosten 38-114 euro. Zie voor meer informatie de website van Carré.

Vorig artikel

Topcast brengt barokfantasie in bioscopen

Volgend artikel

Reisopera brengt tweede reprise van Traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen
    17 januari 2012 at 12:53

    Wow, ik wist niet dat ze nog zong! Nou deze kans kan ik me niet voorbij laten gaan!