Binnenkort

Hannigan geeft Frans recital in Kleine Zaal

Barbara Hannigan geeft op dinsdag 21 februari een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De sopraan zingt een programma met Franse liederen van Chausson, Duparc en Hahn. Ze wordt begeleid door Reinbert de Leeuw.

Barbara Hannigan (foto: Raphael Brand).

De Canadese sopraan Hannigan is met name bekend van haar optredens met hedendaags repertoire. Zo zong ze in diverse wereldpremières van nieuwe opera’s en staat ze hoog aangeschreven als vertolker van de muziek van Ligeti, een Hongaars-Oostenrijks componist die in 2006 overleed.

In 2008 was Hannigan voor het laatst te gast bij het Concertgebouw in Amsterdam. Nu is ze terug met een liedrecital. Ze heeft een programma samengesteld met Frans repertoire uit het begin van de twintigste eeuw. Ze voerde het enkele weken terug al op in Padova en Florence.

Hannigan wordt begeleid door Reinbert de Leeuw, een Nederlands pianist en dirigent die, net als Hannigan, vooral bekend is van zijn werkzaamheden in de hedendaagse muziek.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Barokopera speelt goedige Gluck-komedie

Volgend artikel

IOP op tournee met Die Lustige Witwe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.