Binnenkort

Opera Studio speelt Charpentiers Orpheus

Opera Studio Nederland geeft zondag 4 maart een eenmalige uitvoering van La Descente d’Orphee van Charpentier in De Doelenzaal in Amsterdam. De regie en muzikale leiding is in handen van studiodirecteur Timothy Nelson.

Regisseur en muzikaal leider Timothy Nelson (foto: www.timothynelson.info).

De opera van Marc-Antoine Charpentier werpt volgens de Opera Studio een geheel ander licht op de bekende mythe van Orpheus. Bovendien is het werk ‘één van de mooiste voorbeelden van muziekdrama van deze grote zeventiende-eeuwse Franse componist’.

De ensembleleden van de studio hopen dat zondag te bewijzen met een eenmalige opvoering. Het ensemble bestaat dit seizoen uit bas Bastiaan Witsenburg, bariton Bora Balci, sopraan Dilay Girgin, bariton Iurii Samoilov, bas-bariton Javier Ortiz en sopraan Eva Ganizate.

Zij staan onder leiding van Timothy Nelson, de artistiek leider van de studio. Nelson neemt tevens de regie voor zijn rekening. In oktober 2011 regisseerde hij al Don Giovanni bij de studio.

La Descente d’Orphee wordt om 15.00 uur opgevoerd in De Doelenzaal in Amsterdam. Kaarten kosten 17,50 euro. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Place de l’Opera houdt tot en met 29 februari een actie waarmee vrijkaarten te winnen zijn. Lees het actiebericht voor meer informatie.

Vorig artikel

Matinee voert kameropera van Rihm op

Volgend artikel

DiDonato annuleert Ariodante-tournee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.