BinnenkortNieuws

Muziekconcoursen confereren in Den Bosch

Zo’n 80 klassieke muziekconcoursen uit 35 landen verzamelen zich vanaf morgen in ‘s-Hertogenbosch voor de General Assembly van de World Federation of International Music Competitions (WFIMC). Het Internationaal Vocalisten Concours is dit jaar gastheer.

De WFIMC werd in 1957 opgericht en is de overkoepelende vereniging voor klassieke muziekconcoursen. De vereniging telt 120 leden uit meer dan 40 landen. Lidmaatschap wordt gezien als het hoogst haalbare keurmerk binnen de concoursensector.

Van 12 tot en met 15 april komen de leden van WFIMC bijeen in Den Bosch voor een algemene vergadering. Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) is gastheer en draagt samen met het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours en het TROMP Percussie Concours zorg voor de organisatie.

Naast het besloten conferentiegedeelte zijn er twee openbare programma’s: de opening op donderdag 12 april om 16.30 uur op het Stadhuis van Den Bosch en het concert Made in Holland op de slotdag, zondag 15 april om 15.30 uur in Muziekgebouw Eindhoven.

Zie voor meer informatie de website van de World Federation of International Music Competitions.

Vorig artikel

Serero geeft divers concert in Kleine Zaal

Volgend artikel

Dessay acteert hartverscheurende Violetta

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.