BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Plácido Domingo krijgt eigen festival

Op 25 oktober zal de eerste editie van het Plácido Domingo Festival worden afgetrapt in Sevilla en Malaga. In tien dagen tijd treden grote namen als Vittorio Grigolo, Nino Machaidze en Danielle de Niese op en zal Massenets opera Thaïs enkele malen worden uitgevoerd.

Domingo organiseert het festival samen met IMG Artists. De beroemde zanger zegt ‘zeer verheugd’ te zijn dat hij zijn eigen festival kan openen in zijn eigen, geliefde land. ,,Ik hoop dat het festival de aandacht vestigt op Andalucië, een prachtige regio, die zo’n belangrijke rol in de verhalen van de opera heeft gespeeld.”

De operaster is ook zeer blij met de gasten die hij voor de openingseditie van zijn festival heeft weten te strikken. Zo staat sopraan Nino Machaidze naast hem in Thaïs van Massenet, waarin hij zelf de rol van Athanael zal zingen. En tijdens het Festival Gala, als Domingo de bok zal beklimmen, staan Vittorio Grigolo en Ana Maria Martinez op het toneel. Verder geeft Danielle de Niese een recital.

De meeste concerten en voorstellingen vinden plaats in Sevilla. Het Festival Gala en een concert van violist Pinchas Zukerman staan gepland in Malaga.

Zie voor het volledige programma de website van het Plácido Domingo Festival.

Vorig artikel

Kremer genomineerd voor Britse prijs

Volgend artikel

De Nederlandse Opera herneemt Ringetje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen
    28 september 2012 at 14:35

    Ben erg benieuwd hoe Nino het als Thais gaat doen!