BinnenkortNieuws

Charbonet zingt Schönbergs Erwartung

Sopraan Jeanne-Michèle Charbonet zingt vanaf vrijdag 28 februari Schönbergs monodrama Erwartung in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, begeleid door een orkest van het Rotterdamse conservatorium Codarts en het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag. Naast het vocale werk spelen de studenten Mahlers tiende symfonie.

Jeanne-Michèle Charbonet (foto: Intermusica).
Jeanne-Michèle Charbonet (foto: Intermusica).

De symfonie van Mahler is de hoofdmoot van de kleine concerttournee van de studenten uit Rotterdam en Den Haag. Uit dezelfde periode stamt het monodrama Erwartung van Arnold Schönberg, een dramatische scène met een destructieve, hysterische vrouw als hoofdpersoon. Die rol wordt gezongen door Jeanne-Michèle Charbonet, een dramatische sopraan die zich vooral richt op het Duitse en hedendaagse operarepertoire.

De concerten in Den Haag en Rotterdam staan onder leiding van de Finse dirigente Susanna Mälkki, chef-dirigent van het Ensemble Intercontemporain en gast-dirigente bij veel grote symfonieorkesten. Het concert in Amsterdam wordt geleid door Christian Karlsen.

Mahlers tiende symfonie en Schönbergs Erwartung zijn te horen op 28 februari in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag, op 1 maart in De Doelen in Rotterdam en op 2 maart in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Vorig artikel

Opera Zuid toont andere kant: Z.O.Z.

Volgend artikel

Seizoen Concertgebouw 2014/2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.