Binnenkort

Watts zingt over ‘de nachtegaal en de roos’

Elizabeth Watts geeft op dinsdag 25 maart een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, getiteld ‘De nachtegaal en de roos’. De Britse sopraan zingt onder begeleiding van Simon Lepper liederen van onder anderen Richard Strauss, Duparc, Britten en Rodrigo.

Elizabeth Watts.
Elizabeth Watts.

Elizabeth Watts was twee jaar geleden voor het eerst te gast in de Vocale Serie van het Concertgebouw. Inmiddels is haar naam en faam alleen maar groter geworden.

De titel van haar nieuwe liedprogramma, ‘De nachtegaal en de roos’, is ontleend aan een allegorie van Oscar Wilde met dezelfde titel. De tekst van Wilde, over liefde, egoïsme en opoffering, werd door verschillende componisten op muziek gezet, waaronder door Granados en Britten. Beide componisten staan op het programma.

De liefde is ook onderwerp van de liederen van Strauss, Duparc, Guastavino, Rodrigo en Obradors, de andere componisten die Watts ten gehore zal brengen. Ze doet dat alles onder begeleiding van Simon Lepper, die ook optreedt of optrad met zangers als Karen Cargill, Angelika Kirchschlager, Sally Matthews, Mark Padmore en Dame Felicity Palmer.

Het recital van Elizabeth Watts begint om 20.15 uur. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Serie Grote Zangers 2014/2015

Volgend artikel

Nelly Miricioiu treedt op in Maastricht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.