Binnenkort

Wiener Tradition brengt operetteconcert

Het ensemble Wiener Tradition brengt op zondag 14 mei een operetteconcert in het Pianolamuseum in Amsterdam. Op het programma staat muziek van onder anderen Kálmán, Lehár en Stolz.

Wiener Tradition.
Wiener Tradition.

Wiener Tradition springt op de bres voor professioneel uitgevoerde operettemuziek, omdat dat “helaas grotendeels van het toneel verdwenen is”, aldus het gezelschap. De uitvoering op 14 mei is dan ook een “buitenkansje”, en bovendien “een prachtig, nostalgisch moederdaggeschenk”.

Het ensemble bestaat uit onder anderen sopraan Angelique Wardenier, in het verleden verbonden aan de Hoofdstad Operette, tenor Henk Kreukniet, voormalig solist bij Budapest Vigadó Tér, pianist Jack de Bie en de Hongaarse violist Ernö Olah.

Het concert vindt plaats om 17.00 uur in het Pianolamuseum en wordt gesponsord door Opera Gazet, die de bezoekers een gratis drankje aanbiedt. Kaarten kosten 20 euro. Reserveren kan via info@pianola.nl.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Renée, Dima en Mark

Volgend artikel

Operadagen 2017: Een opening met Janáček

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

  1. dick
    10 mei 2017 at 11:03

    Heerlijk dat dit er ook nog is. Ik ga!

  2. joke
    10 mei 2017 at 13:08

    Ik ken dit gezelschap, uitstekende musici. Fijn dat deze muziek nu voor de grachtengordel beschikbaar komt. Lehar, Kalman, Stolz, dat wordt genieten.

  3. Maarten-Jan Dongelmans
    10 mei 2017 at 14:58

    Jammer dat veel mensen uit onbekendheid met het fenomeen operette de afgelopen jaren zijn afgehaakt. Wanneer de repertoirestukken niet meer worden opgevoerd sterft het genre een stille dood. Het is een kwestie van onder meer met overtuiging onder de aandacht brengen dan hapt een nieuwe generatie luisteraars weer toe. Zo bleek 27 april tijdens het Oranjeconcert in Nijmegen waar een ruime selectie uit Die Fledermaus het publiek enthousiast kreeg. En dat lag echt niet alleen aan vorst Orlovsky en het ontkurken van de champagne.

  4. Conus
    11 mei 2017 at 11:28

    Muziek om de muziek. En dat in het hol van de leeuw, Amsterdam!