BinnenkortNieuws

Italianen winnen Dutch Opera Design Award

Een Italiaans ontwerpteam heeft maandag de Dutch Opera Design Award 2017 gewonnen met een ontwerp voor Trouble in Tahiti / Clemency, een double bill van De Nationale Opera. De voorstelling is van 22 tot en met 25 maart 2018 te zien in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Van links naar rechts: Vicky Mortimer, Gisella Cappelli, Ted Huffman, Elena Zamparutti, Rebecca Petrani en Pierre Audi. (beeld Kim Krijnen)

De Nationale Opera organiseerde net als vorig jaar de Dutch Opera Design Award rond één van zijn producties van dit seizoen. De jury, bestaande uit intendant Pierre Audi, Ted Huffman (regisseur van de double bill) en ontwerper Vicky Mortimer, koos voor een creatie van decorontwerper Elena Zamparutti, architect Rebecca Petrani en kostuumontwerper Gisella Cappelli.

De jury vindt het ontwerp “gedurfd”, “risicovol” en “niet per se wat je zou verwachten”. Regisseur Ted Huffman ziet ernaar uit met hen samen te werken aan de opera’s van Bernstein en MacMillan.

De double bill staat geprogrammeerd voor maart 2018, als onderdeel van het Opera Forward Festival.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Marianne, René en Joseph

Volgend artikel

Euroscoop lanceert nieuw operaprogramma

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.