Binnenkort

De Waart dirigeert Der Rosenkavalier in bios

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 9 januari een productie van Der Rosenkavalier uit in bioscopen over de hele wereld, waaronder in Nederland. De cast kent grote namen, waaronder Renée Fleming en Thomas Allen, en de muzikale leiding is in handen van Edo de Waart.

Het ‘komische meesterwerk’ van Richard Strauss – zoals de bioscopen de opera betitelen – gaat over liefde en intriges in het Wenen van de achttiende eeuw. Het is de eerste HD-uitzending van de Metropolitan Opera in 2010.

De productie van regisseur Nathaniel Merrill telt vele sterren in de cast. Renée Fleming zingt de rol van Marschallin, Susan Graham is Octavian, Christine Schäfer treedt aan als Sophie, Eric Cutler is de zanger, Thomas Allen speelt Faninal en Kristin Sigmundsson vertolkt de rol van Baron Ochs.

De muzikale leiding van de productie is in handen van de Nederlandse dirigent Edo de Waart. De Waart dirigeerde eind 2009 al enkele voorstellingen van Der Rosenkavalier, als vervanger van de ‘geblesseerde’ James Levine. Hij mag het stokje in handen houden, hoewel Levine alweer actief is.

De uitzending van de voorstelling begint om 19.00 uur en duurt bijna vier uur (inclusief twee pauzes). In Nederland zenden Pathé (diverse locaties) en Cinemec (bioscoop in Ede) de voorstelling uit. Zie voor meer informatie de websites van Pathé en Cinemec. Let wel: de informatie over de cast klopt op deze sites niet helemaal.

Vorig artikel

Roemeense Opera opent met Lustige Witwe

Volgend artikel

Zeldzame Donizetti formidabel op cd gezet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.