Binnenkort

Vele musici houden huis in Concertgebouw

Het Concertgebouw zet op zaterdag 12 juni de gehele middag haar deuren open. Honderden amateur-musici uit Amsterdam zullen optredens verzorgen in de zalen en foyers van het beroemde concerthuis aan het Museumplein.

Het Concertgebouw (foto: Leander Lammertink).

Net als vorig jaar biedt het Concertgebouw met haar Open Dag geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen binnen haar beroemde muren. De dag wordt geopend door prinses Maxima, waarna de zalen en foyers van het gebouw van 12.00 tot 17.00 uur bol zullen staan van de optredens.

De optredens worden verzorgd door vele amateur-musici uit Amsterdam. Meer dan 120 groepen musici deden een aanmelding om mee te doen aan de Open Dag. Daaruit werden tientallen optredens geselecteerd.

Zo zal de Italiaanse singer-songwriter Tenedle een paar van zijn nummers ten gehore brengen. Zeven meiden uit Amsterdam-Zuidoost zingen onder de naam New City Voices a capella gospelmuziek en Cantina Musica per Tutti verzorgt een onderdeel opera. Verder is er jazz, tango, renaissancezang, fanfare en veel meer.

Het programma in de Grote Zaal wordt gepresenteerd door het cabaretduo Mike & Thomas. In de Kleine Zaal vindt voorafgaand aan het middagprogramma de finale plaats van de Talentenjacht voor Amsterdamse kinderen van negen tot en met twaalf jaar. De prijsuitreiking daarvan vindt aan het einde van de dag in de Grote Zaal plaats.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Reisopera dingt naar Zilveren Haring

Volgend artikel

Een Matinee om nooit te vergeten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.