Binnenkort

Studenten ArtEZ spelen Purcell en Galliard

Meer dan vijftig studenten van het ArtEZ Conservatorium voeren vanaf vrijdag 25 juni vijf keer een double bill met Purcells Dido and Aeneas en Galliards Pan and Syrinx op. Het gaat om een moderne bewerking van de klassieke eenakters, gedirigeerd door Klaas Stok en geregisseerd door Claudia Christern.

Dido and Aeneas en Pan and Syrinx zijn oude, klassieke opera’s van Henry Purcell (1659-1695) en J.E. Galliard (1687-1749). In handen van Klaas Stok, Claudia Christern en solisten en musici van het ArtEZ Conservatorium worden er echter moderne stukken van gemaakt.

,,Christern schetst in beide werken de ontwikkeling van een groep jonge opstandige meiden”, aldus het conservatorium. ,,Het moderne karakter van de productie wordt nog eens versterkt door het decor van digitale beeldcomponisities.”

Ook de muziek is modern bewerkt. Naast studenten van het conservatorium werken ook leden van Holland Baroque Society mee aan de productie.

De double bill wordt voor het eerst opgevoerd tijdens het Festival Zwart, dat momenteel gaande is in Zwolle. Na twee voorstellingen in het Zwolse Theater de Kerk wordt de productie nog gespeeld in Arnhem, Hengelo en Deventer.

Zie voor meer informatie en de speellijst de website van ArtEZ Conservatorium.

Vorig artikel

Robeco Zomerconcerten van start op 1 juli

Volgend artikel

Twee zalige uren met Soile Isokoski

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.