Binnenkort

Scapino Ballet geeft operavoorstelling

Scapina Ballet Rotterdam voert vanaf 7 december een bijzondere operavoorstelling op: TWOOLS at the Opera. De productie is gemaakt door vijf choreografen en bevat muziek uit diverse opera’s.

Scène uit TWOOLS at the Opera (foto: Hans Gerritsen).

Het Rotterdamse balletgezelschap maakte de productie vorig jaar en gaat er nu wegens groot succes mee op tournee. De productie is onderdeel van de TWOOLS-voorstellingen (korte dansstukken van verschillende choreografen, in hoog tempo gemaakt en gepresenteerd) die Scapino al tien jaar lang maakt in Rotterdam.

TWOOLS at the Opera is gemaakt door theatermaker Hans Tuerlings, artistiek leider Ed Wubbe, Scapino-choreografen Loïc Perela en Lucas Jervies en gastchoreaograaf Alessandro Pereira. Het bevat 25 scènes en gaat over afkeer en passie.

In de voorstelling wordt operamuziek gebruikt van onder andere Puccini, Verdi, Mascagni en Bellini ,,Opera gaat over passie, intriges, overspel, misverstanden, moord”, licht Ed Wubbe toe. ,,Hans Tuerlings heeft een tekst geschreven zoals alleen hij dat kan, een tekst waarin hij al deze elementen heeft verwerkt en op geheel eigen wijze becommentarieert.”

Aan TWOOLS at the Opera werken alle dansers van Scapino mee. De productie is van 7 tot en met 10 december te zien in de Rotterdamse Schouwburg en gaat vanaf 11 januari op tournee langs Venlo, Amersfoort, Heerlen en Alkmaar.

Zie voor meer informatie de website van Scapino Ballet Rotterdam.

Vorig artikel

Opera Zuid speelt Der Rosenkavalier

Volgend artikel

Opera in Spoorwegmuseum en Vondelkerk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.