Binnenkort

Brueggergosman zingt over leven en dood

Measha Brueggergosman geeft dinsdag 30 november een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De Canadese sopraan zingt liederen over leven en dood van acht verschillende componisten, begeleid door Roger Vignoles.

Measha Brueggergosman (foto: Paul Elledge).

De 33-jarige sopraan Brueggergosman is een veelgeprezen artieste, als operazangeres en als concertzangeres. Ze zingt niet alleen klassiek, maar ook populair repertoire. Zo zong ze de Olympische hymne bij de opening van de Olympische Winterspelen begin dit jaar.

,,Sinds ze in 2009 een ingrijpende hartoperatie onderging, maakt de Canadese sopraan duidelijkere keuzes en zingt ze intenser dan ooit”, licht het Concertgebouw toe. ,,Vandaar dat ze met veel plezier naar de Kleine Zaal komt om onnavolgbaar over leven en dood te zingen.”

Brueggergosman zingt liederen van Mozart, Schubert, Schumann, Duparc, Turina, Granados, Richard Strauss en Berg. Daaronder ‘An den Mond’, ‘Nachtstück’, ‘Chanson triste’ en ‘Wiegenlied’.

De sopraan wordt begeleid door Roger Vignoles, een Britse pianist die vele grote artiesten begeleidt, zoals Thomas Allen, Kiri Te Kanawa en Thomas Hampson.

Het recital begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Een gewoon erg goede Zauberflöte

Volgend artikel

Vers goud uit Wenen: Faust

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.