Binnenkort

Culinaire voorstelling rond L’Orfeo

Muziektheaterensemble de Veenfabriek presenteert van 21 december tot en met 13 februari een bijzondere productie rond Monteverdi’s opera L’Orfeo: ORFEO. Terwijl Jeroen Willems en het ensemble Track het liefdesverlangen van Orpheus bezingen, bereidt Amdré Amaro voor het oog van het publiek heerlijke gerechten.

Jeroen Willems (foto: www.veenfabriek.nl).

,,Troostrijke madrigalen, hedendaagse geïmproviseerde muziek en het beste wat de mediterrane kust te bieden heeft.” Zo vat de Veenfabriek de productie ORFEO samen. De voorstelling was eerder te zien in Leiden en New York en gaat nu op tournee langs theaters in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Leiden.

In ORFEO bezingen Jeroen Willems en Track het verlangen van Orpheus naar zijn verloren geliefde Eurydice, die afgedaald is in de onderwereld. Ze vertrekken daarbij vanuit Monteverdi’s opera L’Orfeo, maar putten ook uit andere Orpheus-interpretaties en slaan aan het improviseren.

Tegelijkertijd bereidt ‘culinair avonturier’ André Amaro voor het oog van het publiek diverse gerechten. ,,In de geur van verse basilicum, dampende pasta en knapperig gegrilde bruschetta zetten Jeroen Willems en Track in”, beschrijft de Veenfabriek.

Willems is een acteur die onder meer jarenlang in voorstellingen speelde van Theatergroep Hollandia en zich de afgelopen jaren meer op zang is gaan concentreren. Zo zong hij in de opera Inanna van Louis Andriessen.

Track is een improvisatie-ensemble dat deel uitmaakt van de Veenfabriek. De muzikanten zijn naast Track actief in diverse popbands en ensembles voor geïmproviseerde en hedendaags gecomponeerde muziek.

Zie voor meer details over de productie de website van de Veenfabriek.

Vorig artikel

Bioscopen zenden Don Carlo uit

Volgend artikel

Operette in sprankelende eenvoud

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.