Geen categorie

Israeli Opera schendt regels kinderarbeid

In Israël speelt een tamelijk zotte zaak: de Israeli Opera is beschuldigd zich niet te houden aan de wetten rondom kinderarbeid en heeft daarom besloten een deel van een meisjeskoor dat meewerkt aan een productie van Carmen na de eerste akte naar huis te sturen.

In Israël mogen kinderen jonger dan 10 jaar tot uiterlijk acht uur ’s avonds werken. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar mogen tot elf uur doorwerken. Nu wil het geval dat meisjeskoor Bat-Kol meewerkt aan een productie van Carmen, waarvan de voorstellingen uiteraard ’s avonds plaatsvinden.

Enkele ouders hadden in de krant Ha’aretz geklaagd dat hun kinderen zolang moesten repeteren. Dat leidde tot een bezoekje van een overheidsfunctionaris, die het operahuis op de regels wees.

De oplossing die nu gevonden is, is dat de meisjes jonger dan 10 jaar na de eerste akte van de opera van Bizet naar huis worden gestuurd. Tot frustratie van koordirigent Dalia Lazar-Shimon, die meent dat alle ouders van tevoren toestemming hadden gegeven en wisten hoe lang er gerepeteerd zou worden.

Het ministerie onderzoekt nog of het operahuis bij de repetities de regels voor kinderarbeid overtreden heeft.

Vorig artikel

Theater Venray houdt operamaand

Volgend artikel

Vrouwenpower in Opera per Tutti

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. […] In Israël speelt een tamelijk zotte, zo zaak meldt de website operamagazine.nl: […]