Nieuws

Robert Holl moet DNO-debuut afzeggen

Robert Holl heeft zijn debuut bij De Nederlandse Opera in De legende van de onzichtbare stad Kitesj en het meisje Fevronja moeten afzeggen. De Nederlandse bas werd de afgelopen weken geconfronteerd met een serieuze ziekte die met spoed behandeld moet worden.

Robert Holl (foto: Elisabeth Melchior).

Holl zou de rol van Prins Joeri Vsevolodovitjs vertolken in de opera van Nikolaj Rimski-Korsakov, die op 8 februari in première gaat in Amsterdam. De gerenommeerde bas zou voor het eerst te gast zijn bij De Nederlandse Opera (DNO).

DNO meldt in een bericht dat het alles heeft gedaan om het schema van Kitesj te combineren met de behandeling die Holl voor zijn ziekte moet ondergaan. Uiteindelijk besloten Holl en DNO echter prioriteit te geven aan de behandeling en het genezingsproces van de zanger. Het gezelschap hoopt in de toekomst alsnog Holl te kunnen laten debuteren.

De rol van Prins Joeri wordt overgenomen door de Russische bas Vladimir Vanneev. Hij was eerder bij DNO te zien in Lady Macbeth van Mtsensk en Boris Godoenov.

Vorig artikel

München maakt webcast over nieuwe Ring

Volgend artikel

DNO, HNB en Muziektheater fuseren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

5Reacties

  1. 16 januari 2012 at 17:42

    Wat naar voor Robert Holl! Hopelijk gaat het spoedig beter met hem.

    Wat zijn DNO debuut betreft, het staat mij bij dat ik hem als Hans Saks in Meistersinger heb gehoord&gezien bij DNO, toch?
    Of zit ik er naast?

  2. 16 januari 2012 at 17:43

    Hans Sachs…..excuus.

  3. eef dekker -rustenburg
    16 januari 2012 at 17:58

    Zaterdag zo genoten van de geweldige zang en uitstraling van Robert Holl.Vandaag hoorde ik dat hij ernstige klachten heeft.
    De zon blijft wel schijnen ,hij gaat deze strijd winnen

  4. Basia Jaworski
    16 januari 2012 at 18:20
  5. Elbert Docter
    24 februari 2012 at 14:03

    Ik heb gisteravond Kitesj in Amsterdam gezien en hoewel er een goede vervanger voor Robert Holl was,heb ik hem node gemist.Vanaf deze plaats:beterschap en een spoedige terugkeer!