Buitenlands nieuwsNieuws

Kremer genomineerd voor Britse prijs

Annemarie Kremer is genomineerd voor de Britse Theatre Awards UK 2012, een prijs van de Theatrical Management Association. De Nederlandse sopraan sleepte de nominatie in de wacht met haar titelrolvertolking in Norma. Op 28 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Annemarie Kremer (foto: Frank Doorhof).

Kremer boekte groot succes met haar Norma-optredens bij Opera North, in een productie van Christopher Alden. Zo groot dat de TMA haar op de shortlist zette voor de award voor ‘achievement in opera’.

De sopraan heeft concurrentie van het Glyndebourne Festival met zijn productie van Le nozze di Figaro en Oliver Mears, genomineerd vanwege zijn inspirerende leiding aan de Northern Ireland Opera.

De awards – de voornaamste theaterprijzen in Groot-Brittannië – worden op zondag 28 oktober uitgereikt in de Guildhall in Londen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 40

Volgend artikel

Plácido Domingo krijgt eigen festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Janny Schatsbergen
    29 september 2012 at 07:32

    lieve Annemarie
    ik ben een goede vriendin van je vader,maar buiten dat
    vind ik je stem geweldig,ik wil je graag een keer in het echt ontmoeten en horen,heb heel de Opera van Butterfly helemaal
    gezien op de computer. groetjes Janny