Buitenlands nieuwsNieuws

Pretty Yende maakt Met-debuut

Pretty Yende zal in januari haar debuut maken bij de Metropolitan Opera in New York. Ze vervangt Nino Machaidze in een voorstellingenreeks van Rossini’s Le Comte Ory. Dat bericht Broadway World.

De Zuid-Afrikaanse sopraan won in 2008 diverse prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch en triomfeerde het jaar daarop in Wenen, waar ze alle prijzen van het Hans Gabor Belvedere Gesangswettbewerb won (iets wat nog nooit eerder gebeurd was).

De afgelopen jaren zong ze diverse rollen bij de Scala in Milaan, waaronder in opera’s van Rossini. In diens Le Comte Ory zal ze op 17 januari voor het eerst aantreden bij de Metropolitan Opera. Ze staat op het toneel met zangers als Juan Diego Flórez, Karine Deshayes, Susanne Resmark en Nathan Gunn. Maurizio Benini dirigeert.

Le Comte Ory is in januari en februari zes keer te zien. Lees ook het interview dat Place de l’Opera in 2009 met Pretty Yende had.

Vorig artikel

Must: Rozhdestvensky's Mahler en Janáček

Volgend artikel

Podcast: Robert Holl

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.