Nieuws

Charles van Tassel (75) overleden

Bas-bariton Charles van Tassel is op vrijdag 4 januari overleden. Dat berichten diverse media. De tot Nederlander genaturaliseerde Amerikaan zong meer dan 100 operarollen en was een gerenommeerd liedzanger.

Van Tassel werd in 1937 geboren in New York. Hij zong als jongenssopraan in een koor in zijn geboortestad en maakte halverwege de jaren zestig zijn solodebuut. In 1968 kwam hij naar Duitsland, waar hij in de theaters van steden als Kassel, Freiburg en Hamburg carrière maakte. In totaal zong hij meer dan 100 rollen in zijn leven.

In 1975 vestigde Van Tassel zich in Amsterdam, waarna hij ook de Nederlandse nationaliteit aannam. In 1982 maakte hij zijn debuut bij De Nederlandse Opera, in Pique Dame van Tsjaikovski.

De bas-bariton zong in Nederland ook met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, La Petite Bande, Anima Eterna en bij Opera Zuid en het Holland Festival.

Van Tassel bleef tot op hoge leeftijd doorzingen. Zo debuteerde hij op zijn zestigste in Carnegie Hall (New York) en zong hij een paar jaar later nog bij het Theater Basel, één van de operahuizen waar hij regelmatig kwam.

Van Tassel werd 75 jaar.

Vorig artikel

DNOA brengt twee wereldpremières

Volgend artikel

Onvervalst plezier in Robert le Diable

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. kersten
    8 januari 2013 at 22:27

    Prachtzanger! Herinner me hem met veel genoegen in zijn nederlandse
    debuutseizoenen bij Opera Forum, midden jaren zeventig, als o.a. Zurga, Ford, Don Giovanni, Guglielmo, Belcore, Rodrigo en de Componist in Viva la Mamma!