Nieuws

Place de l’Opera begint te twitteren

Wist u dat De Nederlandse Opera twittert? En de Nationale Reisopera? De Metropolitan Opera, het Royal Opera House? Twitter is in opmars en dat gaat aan operaland niet voorbij. Sinds vandaag doet Place de l’Opera mee.

logo-voor-nieuwsberichtTwitter is in 2006 opgericht (uiteraard in Amerika) en maakt met name dit jaar een groeistuip door. Iedereen kan via de netwerksite zijn eigen pagina creëren en daar anderen op de hoogte houden van zijn bezigheden.

De Nederlandse Opera plaatst er bijvoorbeeld berichten over kaartverkoop en de media-aandacht die haar producties krijgen. De Nationale Reisopera is sinds juli van de partij en laat regelmatig weten hoe de stand van zaken rond haar Ring-project is. ‘De repetities gaan beginnen’, valt er bijvoorbeeld te lezen.

De Metropolitan Opera heeft een pagina waarop het herinnert aan voorstellingen en reageert op reacties van mensen. Het Royal Opera House doet eenzelfde soort iets en is nu natuurlijk druk met de Twitter-opera die in elkaar gezet wordt. En wat te denken van Plácido Domingo, die zijn fans via Twitter op de hoogte houdt van zijn bezigheden?

Sinds vandaag waagt ook Place de l’Opera zich aan het twitteren. Op twitter.com/placedelopera worden lezers op de hoogte gehouden van wat er zich zoal afspeelt op de redactie. Geplande operabezoeken, verhalen die ophanden zijn, links naar alle nieuwe artikelen, leuke weetjes, etc.

Klik hier om naar de Place de l’opera-Twitter te gaan.

Vorig artikel

Gheorghiu schrapt Carmen-optredens

Volgend artikel

Mostart wil meer met de Reisopera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.