Buitenlands nieuwsNieuws

Michael Fabiano wint Richard Tucker Award

Tenor Michael Fabiano heeft de Richard Tucker Award gewonnen. Dat maakte de Richard Tucker Music Foundation donderdag bekend. Fabiano is momenteel in Amsterdam, waar hij zich bij De Nationale Opera voorbereidt op een productie van Faust.

De Richard Tucker Award, vernoemd naar de wereldberoemde tenor, bedraagt 50.000 dollar en is bedoeld voor zangers die volgens de jury aan het begin van een grote, internationale carrière staan. De 29-jarige Michael Fabiano volgt eerdere winnaars als Renée Fleming, Deborah Voigt, Joyce DiDonato en Lawrence Brownlee op.

Het talent van Fabiano kwam in 2007 voor het eerst voor het voetlicht toen hij één van de winnaars van de National Council Auditions van de Metropolitan Opera werd. Sindsdien zong hij in drie producties bij de Met, wat hem eerder dit jaar de Beverly Sills Artist Award (ook al 50.000 dollar) opleverde.

Fabiano zingt vanaf 10 mei de rol van Faust in de gelijknamige opera van Gounod bij De Nationale Opera in Amsterdam en in de zomer zal hij debuteren bij het Glyndebourne Festival in de rol van Alfredo in La traviata.

Hieronder zingt hij ‘De’ miei bollenti spiriti’ uit La traviata:

Vorig artikel

Thomas Allen wordt adviseur Scottish Opera

Volgend artikel

Opera in de media: week 16

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.