Buitenlands nieuwsNieuws

Lindstrom schittert bij invalbeurt Met

Lise Lindstrom heeft veel indruk gemaakt door op het laatste moment in te vallen voor Maria Guleghina als Turandot in een productie van de Metropolitan Opera. De sopraan zal de rol in mei in Amsterdam zingen.

Tijdens de generale repetitie liet Maria Guleghina al diverse delen van haar Turandot-partij weg. Toch werd haar verstek pas enkele minuten voor de première op woensdag 28 oktober aan het publiek in de zaal bekendgemaakt. Lise Lindstrom zou haar vervangen.

Lindstrom stond al op het Met-programma om de rol op 10 november te gaan zingen, dus ze was de meest logische optie.

Volgens de recensent van The New York Observer hoefde niemand spijt te hebben van de keuze voor de sopraan. „Ze haalde er alles uit, met een opmerkelijk trefzeker en glanzend optreden”, schreef de criticus.

Lindstrom maakte haar debuut bij de Met met dit optreden. Ze zingt de rol van Turandot dit seizoen bij vele operahuizen, waaronder ook De Nederlandse Opera in Amsterdam. Die productie gaat in mei 2010 in première.

Klik hier voor een lang fragment van de Turandot van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Szeged toneel van bijzondere premières

Volgend artikel

Fleming is mooi, misschien een beetje te?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.