Buitenlands nieuwsNieuws

Levine terug op de bok

James Levine stond vorige week na een afwezigheid van twee maanden weer op de bok bij de Metropolitan Opera. Hij dirigeerde de eerste voorstelling van Les contes d’Hoffmann en werd warm onthaald door het publiek.

De 67-jarige Levine, al sinds 1976 muzikaal leider van de Metropolitan Opera, werd in september aan zijn rug geopereerd. Daarna moest hij het een maand of twee rustig aan doen.

Met de première van een nieuwe productie van Les contes d’Hoffmann maakte hij zijn rentree. Het publiek onthaalde hem met een lang applaus toen hij aan het begin van de avond op de bok klom.

Levine’s muzikale prestatie die avond werd geroemd door onder meer de New York Times. Titelrolzanger Joseph Calleja oogstte overigens ook veel lof, ‘een groots applaus’, aldus de krant.

Het was de derde keer in de afgelopen drie jaar dat Levine vanwege fysieke problemen een tijd afwezig was. In 2008 werd er nog een nier bij hem verwijderd om een tumor te bestrijden.

Vorig artikel

Flórez en DiDonato stralen in Barbier

Volgend artikel

Flórez ontvangt Plácido Domingo Award

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.