Nieuws

Carmenfestival in Delfzijl doorslaand succes

Het Carmenfestival dat van 17 tot en met 25 juni plaatsvond in Delfzijl was een doorslaand succes, aldus de organisatie. Alle openluchtvoorstellingen van Bizets klassieker waren uitverkocht en er werd 11.610 euro opgehaald voor Pink Ribbon.

Delfzijl stond de afgelopen tijd helemaal in het teken van de bekende opera Carmen. IVAK en Opera Spanga werkten samen om een openluchtproductie van de opera te maken op het Molenbergplein. Daarnaast vonden er tal van ‘Carmen-activiteiten’ plaats in de noordelijke plaats. In dorpen en wijken, op scholen en op meer plaatsen.

Alle voorstellingen van Carmen waren uitverkocht en ook de overige activiteiten konden op veel belangstelling rekenen, meldt de organisatie. ,,De organisatie kijkt terug op een fantastisch en uniek project”, stelt het in een bericht.

Verder werd van ieder verkocht kaartje 2,50 euro opzij gezet voor Pink Ribbon, een stichting die zich inzet voor mensen met borstkanker. In totaal leverde dat 11.610 euro op.

Vorig artikel

Baumgarten kleedt Offenbach volledig uit

Volgend artikel

Opera Ebony: familie voor zwarte zangers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.