Buitenlands nieuwsNieuws

Wagner op de dj-tafel: Bayreuth verjongt

De nieuwe artistiek leidster van de Bayreuther Festspiele, Katharina Wagner, wil het beroemde Wagner-festival gaan ‘verjongen’. Dat vertelt ze in een interview met Focus. Eén van haar ideeën is een evenement waarbij een dj Wagners werk met popmuziek mixt.

De Bayreuther Festspiele is al decennia lang hét oord voor de Wagner-liefhebber. Jaarlijks worden er tal van opera’s van de Duitse componist uitgevoerd, in het theater dat Wagner ooit zelf bouwde.

Inmiddels trekt zijn achterkleindochter Katharina Wagner samen met haar halfzus Eva Wagner-Pasquier aan de touwtjes bij het festival, nadat haar vader Wolfgang Wagner overleed.

Katharina wil een frisse wind door het monumentale festival blazen. In een interview met Focus vertelt ze dat ze wil verjongen. Het festival begon vorig jaar al met een kinderversie van Der Fliegende Holländer, dit jaar volgt een kinderopera gebaseerd op Tannhäuser. En Katharina overweegt om volgend jaar een ‘Club-Event’ te organiseren, waarbij een dj Wagner mixt met popmuziek.

Kritiek op de nieuwe koers dult de Wagner-nazaat niet. Zo vindt ze het ‘absurd’ dat mensen menen dat de bijzondere atmosfeer van het festival verstoord zal worden.

De Bayreuther Festspiele 2010 gaat op zondag 25 juli van start met een nieuwe productie van Lohengrin, geregisseerd door Hans Neuenfels. Jonas Kaufmann zingt de titelrol.

Zie voor meer informatie de website van de Bayreuther Festspiele.

Vorig artikel

Scarlatti-opera na 300 jaar weer opgevoerd

Volgend artikel

Nieuwe Lulu uit Londen: geweldig

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.