Home » Nieuws

Kremer: ‘Norma is een droomrol’

16 februari 2010 1 reactie

door

Annemarie Kremer kruipt op dinsdagavond 16 februari voor het eerst in de huid van Norma, in een productie van de Opera van Moldavië. Een heuglijk moment voor de sopraan. ,,Norma is al heel lang een droomrol voor me”, vertelt ze op haar website.

Kremer is één van de weinige Nederlandse sopranen die de rol van Norma op zich neemt. Cristina Deutekom zong de rol in 1973, daarna was het jaren stil. In de afgelopen tijd vertolkte Wiebke Göetjes de rol, maar verder zijn er geen optredens bekend.

,,Norma is al heel lang een droomrol voor me. Natuurlijk staat de interpretatie van de fantastische Maria Callas op ieders netvlies gedrukt en daardoor had ik al veel respect voor de rol. Dat is alleen maar gegroeid”, schrijft Kremer op haar website.

,,De geluidsopnamen van Cristina Deutekom hebben me ook inspiratie gegeven”, vervolgt ze. ,,Zij heeft de rol 150 keer gezongen over de hele wereld. We hebben samen over de rol gepraat in januari en ze gaf me een aantal zeer nuttige vocale aanwijzingen.”

Kremer vertelt dat ze graag haar eigen versie/interpretatie van de rol wil geven. ,,Een eerlijke, frisse interpretatie van wat er eigenlijk precies beschreven staat.”

De Nederlandse sopraan zingt zeven van de voorstellingen van de tournee die de Opera van Moldavië vanaf dinsdag 16 februari maakt. Ze zingt op 16 (Zutphen), 19 (Nijmegen), 22 (Den Bosch) en 26 (Gouda) februari en op 2 (Tiel), 6 (Zoetermeer) en 11 (Utrecht) maart.

Zie ook de persoonlijke website van Annemarie Kremer.

Lees nu ook de recensie van Place de l’Opera.

1 reactie »

  • W.Goetjes zei:

    Wat aardig dat je me noemt Annemarie!

    Veel succes met je droomrol, ik kom zeker kijken&luisteren als ik in de gelegenheid ben!

    Groet,
    Wiebke

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.