Lohengrin (R.Wagner)

Na zijn interpretatie van Richard Strauss’ laat-romantische Der Rosenkavalier reist chef-dirigent Lorenzo Viotti verder terug in de tijd, naar dé Duits-romantische opera bij uitstek. Een spannende mijlpaal, want niet eerder dirigeerde Viotti een Wagneropera, met zijn langgerekte melodieën, onheilszwangere motieven en groots drama. Bovendien biedt Lohengrin de bevlogen maestro de kans om na Turandot opnieuw intensief samen te werken met het Koor van De Nationale Opera.

De regie van Lohengrin is in handen van Christof Loy.

Tenor Daniel Behle, die onlangs zijn DNO-debuut maakte als Der Königssohn in Königskinder, neemt de titelrol voor zijn rekening.

Sopraan Malin Byström, die eerder haar Salome en Tosca deelde met het Amsterdamse publiek, kruipt in de huid van Elsa. De gerenommeerde Wagnerzangers Thomas Johannes Mayer (eerder Wotan in Der Ring des Nibelungen) en Martina Serafin (eerder Brünnhilde in Die Walküre) keren voor Lohengrin terug naar DNO als het duistere echtpaar Friedrich von Telramund en Ortrud.

Koor van De Nationale Opera

Instudering  Edward Ananian-Cooper

Nederlands Philharmonisch Orkest

 

Voorstellingen op:

14, 17, 20 en 23 november om 18.30 uur en de matinee op 26 november om 13.30 (uitverkocht) in De Nationale Opera &Ballet, in Amsterdam

Datum

nov 14 2023
Expired!

Tijd

18:30

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
Amstel 3, 1011 PN Amsterdam
Categorie

Organisator

De Nationale Opera
Website
https://www.operaballet.nl
DELEN

Lohengrin (R.Wagner)