Binnenkort

Opera Spanga bewerkt Verdi’s Falstaff

Opera Spanga voert deze zomer een ‘glanzend nieuwe’ bewerking van Verdi’s laatste opera Falstaff op: Falstaff rivisto. Voor de productie werkt Spanga-regisseur Corina van Eijk samen met componist Floris van Bergeijk en het Rosa Ensemble.

Opera Spanga produceert onder leiding van Corina van Eijk sinds 1989 opera’s in het Friese dorp Spanga. Vaak hijst Van Eijk klassieke titels in onverwachte, nieuwe jasjes. De afgelopen jaren waren onder meer Is This Tosca?, Donna Giovanna en Elektra te zien.

Dit jaar neemt Van Eijk Falstaff onder handen. De laatste opera van Verdi is ‘gedecomponeerd’ door Floris van Bergeijk en wordt uitgevoerd door het zevenkoppige Rosa Ensemble onder leiding van Ezequiel Menalled.

Het Rosa Ensemble ,,opereert op de grenzen van alle hedendaage muzieksoorten en is als geen ander bekend met het werken met elektro-akoestische klankbronnen”, aldus het gezelschap. ,,Spanga heeft in het Rosa Ensemble een partner gevonden in de tegendraadse benadering van de partituur.”

In de regie wordt Falstaff neergezet als een ‘blijmoedige schurk’, die telkens weer ten prooi valt aan zijn verslavingen en gebrek aan zelfinzicht. ,,De opera ontvouwt zich tegen een decor van vier eeuwen kunstgeschiedenis en klinkt in het Friese weiland als herboren”, belooft Spanga.

De cast bestaat uit zangers die vaker te gast zijn in Spanga. Peter Michailov zingt de titelrol, Francis van Broekhuizen vertolkt Alice, Klara Uleman is Quickly en Maaike Widdershoven speelt en zingt Meg.

Falstaff rivisto gaat op 22 juni in première en is daarna nog tot 3 juli te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Zanetti verricht wonder met Anna Bolena

Volgend artikel

Luikse opera zendt Salome live uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Jochem Liemburg
    26 juni 2011 at 21:32

    Als het een opera voor beginners is, waarom is er dan geen ondertiteling bij. Ons italiaans is niet zo goed. Waarom was er geen ventilatie, terwijl u wist dat het 30 graden zou worden. Ik ben blij dat ik mijn kinderen niet heb meegenomen.