Binnenkort

Opera per Tutti put uit twaalf opera’s

Opera per Tutti geeft donderdag 19 november een gevarieerd operaconcert. Er zijn fragmenten uit twaalf verschillende opera’s van elf verschillende componisten te horen. In de cast onder andere een talent van de Dutch National Opera Academy.

Scène uit een eerder Opera per Tutti-concert (foto: Roos Westhoff).
Scène uit een eerder Opera per Tutti-concert (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft iedere donderdag een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Mylou Mazali, artistiek leidster en mezzosopraan, zoekt iedere keer een vier- of vijftal solisten bij elkaar om diverse aria’s en andere operafragmenten ten gehore te brengen. Ze praat die stukken op luchtige wijze aan elkaar.

Sinds september is Opera per Tutti met een nieuwe reeks concerten bezig. Het programma van aanstaande donderdag is waarschijnlijk één van de meest gevarieerde.

Er klinken elf componisten en twaalf opera’s in de Vondelkerk. De grootmeesters heten Monteverdi, Mascagni, Gounod, Lalo, Massenet, Bellini, Donizetti, Mozart, Rossini, Selman Ada (!) en Purcell. Hun werken variëren van hits als Don Giovanni en Il barbiere di Siviglia tot onbekender werk als L’Amico Fritz en Ali Baba and the Forty Thieves.

Er zijn vier solisten. Van de Dutch National Opera Academy (DNOA) komt de Turkse sopraan Aylin Sezer. Sezer zong kort geleden nog in Den Haag de titelrol in een productie van Händels Agrippina en schitterde vorig seizoen als Despina in Così van tutte van DNOA.

Mazali zal zelf de mezzorollen zingen. Als tenor heeft zij Frank Engel gestrikt en de bariton van de avond is Bas Kuijlenburg. Yolanda van Tongeren begeleidt op de piano.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Matinee-voorstelling van Pelléas is matmooi

Volgend artikel

Zieke Kozená zegt Amsterdams concert af

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.