Home » Nieuws

Zieke Kozená zegt Amsterdams concert af

Amsterdam16 november 2009 3 reacties

door

Mezzosopraan Magdalena Kozená zal vanavond niet optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Wegens griep heeft ze haar Vivaldi-programma moeten afzeggen. De Italiaanse alt Sara Mingardo vervangt haar.

Kozená zou naar aanleiding van haar nieuwste cd – een album vol Vivaldi-aria’s – een concert geven in het Concertgebouw in Amsterdam. Een griepje dwarsboomde dat plan.

Sara Mingardo is ingevlogen als haar vervangster. Het programma is daardoor enigszins gewijzigd, maar het concert zal nog steeds uitsluitend werk uit Vivaldi’s opera’s bevatten. De begeleiding komt onveranderd van het Venice Baroque Orchestra onder leiding van Andrea Marcon.

Volgens het Concertgebouw is Mingardo dé Vivaldi-specialiste van dit moment. Ze werd geboren in Venetië, maakte in 1987 haar debuut, won diverse internationale zangconcoursen, zong veel grote rollen bij de Scala en nam diverse cd’s op met werken van Händel en Vivaldi.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

3 reacties »

 • Els zei:

  Vanmorgen hoorde ik dit ook op Radio 4. Helaas is er op de site van het concertgebouw niets te lezen dat Magdalena Kozena ziek is. Een hele teleurstelling voor de fans die van verre komen!!!

 • K Bronsema zei:

  Tja Els, wij waren zulke fans (of meer bewonderaars eigenlijk) die vanuit het noorden des lands een avondje Kozena dachten te beleven. Je wil niet weten welk een teleurstelling!

 • P. Blondelle zei:

  We kwamen uit het oosten van het land en hoorden pas nadat we door de kaartcontrole kwamen dat kozena had afgezegd wegens griep.
  Ons geld kregen we niet terug. Men vond aan de kassa dat er voor een kwalitatief passende vervanging was gezorgd.
  We werden wat zuur te woord gestaan, alsof we een beetje moeilijk stonden te doen.
  Uiteindelijk is toch toegezegd dat we ons geld terugkrijgen als we een brief aan de directie sturen. Toch een beetje omslachtig en moeilijkdoenerij!

  Champagne en cola zijn toch niet te vergelijken, of wel ?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.