BinnenkortNieuws

Opera Spanga verplaatst première Madam Scrooge

Opera Spanga brengt zijn nieuwe productie Madam Scrooge niet volgende week in Rotterdam, maar op 26 december in Langelille (nabij Spanga) in première. De voorstellingen vinden allemaal ’s middags plaats.

Madam Scrooge is een nieuwe productie van regisseur en Opera Spanga-leider Corina van Eijk. De voorstelling is gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens en wordt aangeprezen als ‘aangrijpend muziektheater over hoe ongeremde gulzigheid – de basis van ons verziekt financieel klimaat – de kloof tussen arm en rijk steeds dieper maakt’, aldus het Friese gezelschap.

De productie zou oorspronkelijk vijf keer te zien zijn in de Doopsgezinde Kerk in Rotterdam, maar door de aangescherpte coronamaatregelen zijn die voorstellingen geschrapt. De première is nu verplaatst naar 26 december in Langelille, waar de productie tot en met 8 januari 2022 als locatievoorstelling opgevoerd zal worden.

Wivineke van Groningen vertolkt Madam Scrooge. Merlijn Runia speelt de drie geesten en Klara Uleman is te bewonderen in meerdere kleine rollen. Het libretto is geschreven door Irma Achten, de compositie is van de hand van Tjalling Wijnstra, tevens muzikaal leider.

De voorstellingen in Langelille vinden allemaal om 15.00 uur plaats. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Meer lezen

Interview met Corina van Eijk, juli 2019

Vorig artikel

In de zalen: Zwavelstokjes, Houberg, Traviata

Volgend artikel

Reisopera zoekt Cleopatra op leeftijd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.