BinnenkortNieuws

Opera Spanga brengt Madam Scrooge

Opera Spanga brengt zijn nieuwe productie Madam Scrooge in Langelille (nabij Spanga) in première. De voorstellingen vinden allemaal ’s middags plaats.

Madam Scrooge is een nieuwe productie van componist Tjalling Wijnstra en regisseur en Opera Spanga-leider Corina van Eijk. Het libretto van Irma Achten is gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens en wordt aangeprezen als ‘aangrijpend muziektheater over hoe ongeremde gulzigheid – de basis van ons verziekt financieel klimaat – de kloof tussen arm en rijk steeds dieper maakt’, aldus het Friese gezelschap.

De productie zou in 2021 al te zien zijn maar die voorstellingen werden, om overduidelijke redenen geschrapt. De première is nu op 17 december in Langelille, waar de productie tot en met 8 januari 2023 als locatievoorstelling opgevoerd zal worden.

Wivineke van Groningen vertolkt Madam Scrooge. Merlijn Runia speelt de drie geesten en Klara Uleman is te bewonderen in meerdere kleine rollen. Het libretto is geschreven door Irma Achten, de compositie is van de hand van Tjalling Wijnstra, tevens muzikaal leider.

De voorstellingen in Langelille vinden allemaal om 15.00 uur plaats. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Meer lezen

Interview met Corina van Eijk, juli 2019

Vorig artikel

Briljante Meistersinger in Frankfurt

Volgend artikel

'Gelukshormonen komen vrij als ik zing.'

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen