Home » Binnenkort

Fragmenten uit negen opera’s in Vondelkerk

Amsterdam18 mei 2010 Geen reacties

Opera per Tutti voert donderdag 20 mei fragmenten uit negen verschillende opera’s op in de Vondelkerk in Amsterdam. Het kwartet van solisten zingt onder meer werk van Rossini, Berlioz, Donizetti en Bizet.

Opera per Tutti geeft wekelijks een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Vier solisten en een pianist voeren aria’s, duetten en andere fragmenten uit verschillende opera’s op. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali lijmt de verschillende stukken aan elkaar door luchtige toelichtingen.

Deze week biedt Opera per Tutti werk uit vele opera’s: Jevgeni Onegin, Pique Dame, Il Turco in Italia, La Damnation de Faust, L’Elisir d’Amore, Lucia di Lammermoor, Faust, Les Pêcheurs de Perles en Il Barbiere di Siviglia. Daarnaast is er een lied uit de Soirées Musicales van Rossini en een lied van Saint-Saëns te horen.

Het kwartet van solisten dat de stukken uitvoert, wordt aangevoerd door Mylou Mazali, altijd zelf van de partij als mezzosopraan. De sopraan van de avond is Bernadette Dorhout, die wel vaker te gast is bij Opera per Tutti.

Eveneens vaker te gast is bariton Sinan Vural, die inmiddels tot artistiek assistent is benoemd voor de momenten dat Mazali afwezig is.

Het kwartet wordt gecompleteerd door tenor Augusto Valenca. De pianobegeleiding komt van Yolanda van Tongeren.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.