Binnenkort

Schiedam houdt ‘swingend operafestival’

Op zaterdag 12 en zondag 13 september staat Schiedam in het teken van een ‘swingend operafestival’: Opera aan de Schie. Op diverse locaties in de stad en ook bij mensen thuis zullen opera-aria’s en operakoren klinken.

De zaterdag staat vooral in het teken van solistische optredens. In de Korenbeurs en de Gorzenkerk zullen aria’s van Mozart, Verdi en Rossini klinken, gezongen door solisten als Olga Zinovieva, Sergey Smirnov, Mirjam Lo Tam Loi en Annelies Prins. Er zijn ook diverse Schiedammers die hun woning openstellen voor kleine operaconcerten.

De zondag wordt grotendeels gevuld met optredens van vier operakoren: het Rotterdams Operakoor, het Velser Operagezelschap, het Westlandkoor Concordia en Operakoor Dordrecht. Dat gebeurt in de St. Janskerk en de Korenbeurs.

Het optreden van operakoren was vorig jaar een succes, vooral dankzij de tegelijkertijd gehouden Open Monumentendag en Open Atelier Route. Die evenementen worden ook dit jaar weer gekoppeld aan het operafestival.

Vorig artikel

Arthaus en TDK brengen veel Puccini

Volgend artikel

Een gouden geluid uit de hemel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.