BinnenkortNieuws

Opera aan de Schie houdt open podium

Stichting Opera aan de Schie organiseert op zondag 11 mei voor de zesde keer het Klassiek Open Podium in de Korenbeurs in Schiedam. Het podium biedt ruimte aan talenten om zich te presenteren. De toegang voor publiek is gratis.

Een eerdere editie van het Klassiek Opera Podium van Opera aan de Schie.
Een eerdere editie van het Klassiek Opera Podium van Opera aan de Schie.

De Stichting Opera aan de Schie in Schiedam heeft als doel om “het uitvoeren van klassieke zangkunst te ondersteunen en te bevorderen”. Naast een jaarlijks operafestival in de Zuid-Hollandse stad organiseert de stichting regelmatig open podia; op 11 mei, Moederdag, alweer voor de zesde keer.

Gevorderde amateurs en professioneel geschoolde zangers/instrumentalisten krijgen bij het Klassiek Open Podium de kans om hun kunnen te vertonen voor publiek, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een auditie of een groter optreden.

“In het verleden is gebleken dat het open podium in een grote behoefte voorziet”, stelt de organisatie. “Van heinde en verre komen musici naar Schiedam, omdat er weinig plaatsen in Nederland zijn waar iets dergelijks wordt georganiseerd.”

Het Klassiek Open Podium vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in de Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam. Publiek kan gratis komen luisteren. Zie voor meer informatie de website van Opera aan de Schie.

Vorig artikel

Padmore zingt Schumanns Dichterliebe

Volgend artikel

Seizoen Opera Vlaanderen 2014/2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.