Home » Binnenkort, Nieuws

Amsterdams Opera Koor zingt belcanto

Amsterdam21 mei 2015

door

Het Amsterdams Opera Koor geeft op zaterdag 6 juni een belcantoconcert in De Duif in Amsterdam. Op het programma staan werken van onder anderen Rossini, Bellini en Verdi. Ago Verdonschot dirigeert.

Flyer Concert De Duif 6 juni 2015Het Amsterdams Opera Koor, dat dit jaar 65 jaar bestaat en met ruim 85 leden één van de grotere operakoren in Nederland is, belooft “meeslepende koorwerken en romantische aria’s” voor zijn optreden in De Duif.

Het concert steekt in op het belcantorepertoire. Van Rossini klinkt het ‘Preghiera’ uit Mosè in Egitto en van Bellini klinken fragmenten uit La Sonnambula, I Capuleti e i Montecchi, I puritani en Beatrice di Tenda.

Het repertoire trekt daarna via Verdi (Oberto, La forza del destino, Don Carlos) verder de negentiende eeuw in met fragmenten van Meyerbeer, Bizet, Puccini, Ponchielli en Mascagni.

De solopartijen worden gebracht door de Argentijnse mezzosopraan Alexandra d’Espinoza en bariton Ago Verdonschot, die tevens de algehele leiding in handen heeft. Pianist Kimball Huigens begeleidt op de vleugel.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.operakoor.nl of aok.kaartverkoop@gmail.com of aan de ingang van de zaal.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.