BinnenkortNieuws

Negende editie Opera aan de Schie

Op zaterdag 10 en zondag 11 september vindt de negende editie van Opera aan de Schie plaats in het centrum van Schiedam. Het programma bevat onder meer voorstellingen van Il segreto di Susanna, Die Zauberflöte en Suor Angelica.

Francis van Broekhuizen is één van de gasten. Ze brengt haar programma 'De dolle diva'. (© Merlijn Doomernik)
Francis van Broekhuizen is één van de gasten. Ze brengt haar programma ‘De dolle diva’. (© Merlijn Doomernik)

Opera aan de Schie streeft ernaar om de uitvoering van de klassieke zangkunst en in het bijzonder opera te ondersteunen en te bevorderen. Dat doet de stichting door masterclasses, cursussen, lezingen en workshops, en door een jaarlijks festival in Schiedam, waar vele artiesten een podium krijgen.

Op zaterdag 10 september brengt het Duo Vert Obscur, bestaande uit Rut Codina Palacio en Jean-Baptiste Milon, het programma Verraderlijke vrouwen, eerst in de Westvestkerk, daarna in de Korenbeurs.

Dezelfde dag zingt countertenor Sytse Buwalda onder begeleiding van Jean-Baptiste Milon Dichterliebe van Schumann in de Westvestkerk en voeren Persephone Abbott, Jaap de Jonge, Trudy Klein en Petr Karlicek de komische eenakter Il segreto di Susanna op in de Korenbeurs.

De Hojotoho Operastudio van Wiebke Göetjes brengt producties van Die Zauberflöte van Mozart en Suor Angelica van Puccini. Beide werken zijn zowel op zaterdag als op zondag te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Sopraan Francis van Broekhuizen is op zondag te gast in LH131 met haar programma De dolle diva, waarin ze begeleid wordt door Jean-Baptiste Milon.

Opera aan de Schie valt samen met Open Monumentendag. Op de Grote Markt staat een informatiekraam over de beide evenementen.

Zie voor meer informatie de website van Opera aan de Schie.

Vorig artikel

Vreugdenhil kleurt Ariadne in met beweging

Volgend artikel

Opera in de media: week 37

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.