Home » Binnenkort

Rossini’s Figaro trekt door Nederland

20 april 2009 Geen reacties

Momenteel toert de Roemeense Nationale Opera Timisoara door Nederland en België met een klassieke opvoering van Rossini’s Il barbiere di Siviglia. De opera die te midden van zijn talrijke opera’s de meest bekende en populairste is.

De Opera Nationala Romana Timisoara, oftewel de Roemeense Nationale Opera uit Timisoara, lijkt verknocht te zijn aan Nederland. In januari en februari trok het al langs de theaters met een productie van Die Fledermaus. Sinds vorige week is het weer terug op Hollandse bodem met Il Barbiere di Siviglia.

Gioacchino Rossini zette het verhaal van Beaumarchais – over graaf Almaviva die de mooie Rosina achter de rug van haar voogd Bartolo probeert te versieren, met hulp van de barbier Figaro – in een paar weken op muziek. Dat het na een geflopte première uitgroeide tot zijn populairste opera buffa, mag daarmee extra bewonderenswaardig heten. Rossini drukte met zijn Figaro-verhaal een zwaar stempel op het genre van de komische opera.

Het Roemeense operagezelschap brengt dit werk in een klassieke opvoering. Er zijn tot en met 26 april nog zes voorstellingen in Nederland en België. Raadpleeg voor details de agenda.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.