Binnenkort

Bekende opera-aria’s in de Vondelkerk

Opera per Tutti vult haar wekelijkse Vondelkerk-concert deze keer in met veel fragmenten uit bekende opera’s, zoals Don Giovanni, Madama Butterfly, La Traviata en Evgeni Onegin.

Opera per Tutti geeft iedere week een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Op het programma staan steevast aria’s, duetten en andere fragmenten uit bekende en minder bekende opera’s. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali licht de stukken op toegankelijke wijze toe.

De afgelopen tijd koos Opera per Tutti regelmatig het avontuurlijke pad, met fragmenten uit (voor het grote publiek) onbekend repertoire. Deze week staan er echter weer heel wat klassiekers op het programma.

Het concert begint met enkele fragmenten uit Don Giovanni, waaronder ‘Deh vieni alle finestra’. Daarna zijn er stukken uit Madama Butterfly, La Traviata, Evgeni Onegin (onder meer ‘Kuda, kuda’) en I Capuleti e i Montecchi van Bellini.

De cast bestaat uit Else Linde Buitenhuis als sopraan, Mylou Mazali zelf als mezzosopraan, Elmar Gilbertsson als tenor en Karel Ludvik als bariton. Gilbertsson zit momenteel in het ensemble van Opera Studio Nederland, Ludvik is regelmatig te gast bij Opera per Tutti. De pianobegeleiding komt van Alexander Koeznetsov.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Operahits uit de mond van een fluitist

Volgend artikel

Psychologisch drama The Gambler intrigeert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.