Geen categorie

Met-opera’s groot succes in Ede

In Ede kunnen ze niet genoeg krijgen van de uitzendingen van producties van de Metropolitan Opera. In de maand juni gaat Cinemec acht opera’s van afgelopen seizoen herhalen. Maandag 1 juni wordt begonnen met La Damnation de Faust van Berlioz.

De Metropolitan Opera zendt ieder jaar enkele van haar producties live uit in bioscopen over de hele wereld. In Cinemec in Ede bleek al eerder dat opera op het scherm erg aansloeg, waardoor sommige producties niet één maar twee keer gedraaid werden.

In juni doet Cinemec er nog een schepje bovenop. Acht voorstellingen van afgelopen seizoen gaan op herhaling, bericht Ede Stad. Maandag 1 juni start de reeks met La Damnation de Faust van Berlioz, onder muzikale leiding van James Levine en met solisten als Marcello Giordani en Susan Graham.

Het volledige programma in Ede:

1 juni: La Damnation de Faust
4 juni: Salome
7 juni: Thaïs
10 juni: La Rondine
14 juni: Lucia di Lammermoor
19 juni: Orfeo ed Euridice
21 juni: La Sonnambula
28 juni: Madama Butterfly

Meer informatie is te vinden op www.cinemec.nl.

Vorig artikel

Shakespeare’s Hamlet met topzang

Volgend artikel

Bekoorlijke Rameau in vreemd jasje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. van Soest
  25 februari 2013 at 12:51

  Wij zijn gek op opera en zijn heel vaak aanwezig,maar vinden het geluid te hard staan, heel jammer , we waren met 6 personen en naast mij is een mevrouw ook naar achter gegaan omdat het te hard was!
  Dit was nu bij Rigoletto, maar hebben het vaker meegemaakt.
  Ik ben benieuwd of U nog meer van deze reacties gehad heeft.

  Vriendelijke groet van Corrie van Soest.