Non muore mai (Respighi e.a.)

Studio Salix en het Grachtenfestival brengen op 22 augustus in CC Amstel de première van Non muore mai, een one-woman-opera op muziek van Respighi en Casella, met teksten van Sylvia Plath. Sopraan Channa Malkin zingt en speelt de solorol.

Een vrouw beëindigt het leven van haar kind ten bate van haar eigen leven. Een tijd later herleeft ze die moeilijkste beslissing uit haar bestaan. Ze wordt geconfronteerd met twijfel en met de emotionele, mentale en fysieke nawerkingen van haar keuze.

Dit is het uitgangspunt van Non muore mai, uitgedacht en geënsceneerd door Rennik-Jan Neggers. De jonge regisseur werkte samen met Caroline Palmen voor het decor en de kostuums en met Nicolas Franciscus en Jasper Nijholt voor respectievelijk de dramaturgie en het licht.

Non muore mai combineert liederen van Ottorino Respighi met pianosolo’s van Alfredo Casella en gesproken teksten die ontleend zijn aan Sylvia Plath, één van de grote feministische schrijvers van de twintigste eeuw. De spreekteksten komen voor rekening van actrice Judy Lijdsman, de muziek wordt tot klinken gebracht door sopraan Channa Malkin en pianist Reinild Mees, een specialist als het gaat om het liedoeuvre van Respighi.

Datum

aug 22 2021
Expired!

Locatie

CC Amstel
Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam
Categorie

Organisator

Grachtenfestival
Website
https://www.grachtenfestival.nl
DELEN

Non muore mai (Respighi e.a.)