Buitenlands nieuwsNieuws

Audio: Meade neemt Netrebko’s Bolena over

Angela Meade kreeg eind vorige week de twijfelachtige eer om bij de Metropolitan Opera de titelrol in Anna Bolena over te nemen van wereldster Anna Netrebko. Maar de jonge sopraan kweet zich bekwaam van haar loodzware taak. Hoor hoe beide zangeressen ‘Al dolce guidami’ vertolken.

Angela Meade (foto: Dario Acosta).

Met de productie van Anna Bolena opende de Metropolita Opera onlangs zijn wereldwijde bioscoopseizoen. Heel de wereld zag hoe Anna Netrebko Donizetti’s titelheldin gestalte gaf. Een vertolking waar ze veel lof voor ontving.

Na zeven uitverkochte voorstellingen mocht de jonge Amerikaanse sopraan Angela Meade haar Russische collega afgelopen vrijdag aflossen. Een twijfelachtige eer, want hoeveel kun je goed doen als je het kostuum draagt van één van ’s werelds populairste sopranen?

In dat opzicht is het een hele prestatie dat Meade na afloop toegejuicht werd en van de recensent van de Associated Press bijzonder lovende woorden kreeg toebedeeld. Volgens de criticus drukte Meade haar eigen stempel op de rol en maakte ze vocaal grote indruk. De schrijver roemde haar ‘sterke, soepele stem’, haar ‘onberispelijke frasering’ en ‘zeldzame precisie’. Hij omschreef haar verder als een ‘echte belcanto-expert’.

Wie het zelf wil horen, kan hieronder luisteren naar Meade’s versie van de aria ‘Al dolce guidami’. Aansluitend aan haar interpretatie is Netrebko’s vertolking te horen (begint bij minuut 4.36).

De volgende bioscoopuitzending van de Metropolitan Opera is Don Giovanni, aanstaande zaterdag te zien in diverse bioscopen in het land. Angela Meade is later dit seizoen op het witte doek te zien in Verdi’s Ernani.

Vorig artikel

Tracks: jong, muzikaal en lekker

Volgend artikel

Opera in de media: week 44

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.