BuitenlandBuitenlands nieuwsNieuws

Visser regisseert Don Giovanni in Karlsruhe

De Nederlandse regisseur Floris Visser ensceneert een nieuwe productie van Don Giovanni bij het Badisches Staatstheater in Karlsruhe. De productie gaat op 14 december in première en is het hele seizoen nog te zien.

Regisseur Floris Visser. (© Allard Willemse)

Floris Visser maakte in eigen land naam met producties als Orphée et Eurydice bij de Nederlandse Reisopera, Owen Wingrave bij Opera Trionfo en Juditha Triumphans bij De Nationale Opera. In 2017 debuteerde hij bij het Badisches Staatstheater in Karlsruhe met een productie van Semele, onderdeel van het Händelfestival van het Duitse operahuis. Deze zomer maakte hij er zijn tweede productie, Les contes d’Hoffmann, die nog te zien is op 29 december, 18 januari en 13 maart.

Met Don Giovanni verbreedt Visser nu “die Mozartpflege am Staatstheater”, aldus het operahuis. In zijn benadering maakt Visser de titelfiguur tot gevangene in een zelf gecreëerde gevangenis, zo luidt de aankondiging. De regisseur werkt samen met jarenlange partners Dieuweke van Reij (decor en kostuums) en Alex Brok (licht). Klaus Bertisch verzorgt samen met Deborah Maier de dramaturgie.

Don Giovanni gaat op 14 december in première en is tot en met 15 juli 2020 een groot aantal keren te zien. In de cast zijn veel rollen meervoudig bezet. Armin Kolarczyk, Konstantin Gorny en Michael Volle zingen afwisselend de hoofdrol. Verder zijn onder anderen Nicholas Brownlee, Agnieszka Tomaszewska, Diana Tugui, Ina Schlingensiepen en Barbara Dobrzanska te horen.

Zie voor meer informatie de website van het Badisches Staatstheater Karslruhe.

Vorig artikel

Hilda Paredes wint Ivors Composer Award

Volgend artikel

Aalto speelt Lehárs Die gelbe Jacke

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.