Buitenlands nieuwsNieuws

Hilda Paredes wint Ivors Composer Award

Componist Hilda Paredes heeft The Ivors Composer Award voor ‘Stage Work’ gewonnen voor haar voorstelling Harriet bij Muziektheater Transparant. De prijs werd woensdag uitgereikt in het British Museum in Londen.

Claron McFadden in Harriet. (© Koen Broos)

Harriet vertelt het levensverhaal van de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster Harriet Tubman en haar strijd tegen de slavernij. De compositie was een opdracht van Muziektheater Transparant en drie partners, waaronder het Muziekgebouw aan ’t IJ. Het werk werd geproduceerd in samenwerking met onder meer Operadagen Rotterdam. Harriet ging in 2018 in première en wordt dit seizoen hernomen.

The Ivors Composer Awards (voorheen British Composer Awards) zijn bedoeld om “excellence in composition” te onderscheiden, waarbij de focus ligt op klassieke muziek, jazz en sound art. Hilda Paredes was genomineerd in de categorie ‘Stage Work’ en moest het opnemen tegen Tansy Davies (Cave) en Charlotte Harding (Them).

Harriet is op 13 december nog te zien in Theater Figi in Zeist. Het werk wordt uitgevoerd door onder anderen zangeressen Claron McFadden en Naomi Beeldens en het HERMESensemble. Zie voor meer informatie de website van Muziektheater Transparant.

De volledige prijsuitreiking van The Ivors Composer Awards is op zondag 8 december van 9.00 tot 11.00 uur te horen op BBC Radio 3.

Vorig artikel

Opera in de media: week 50 van 2019

Volgend artikel

Visser regisseert Don Giovanni in Karlsruhe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.