Divorce of Figaro

Holland Opera maakt op basis van muziek uit Mozarts Le Nozze di Figaro een vervolg over de scheiding van Figaro en Susanna: Divorce of Figaro.

Divorce of Figaro, Holland Opera.©Holland Opera

Na Don Giovanni in 2016 en Zauberflöte/Requiem in 2018, speelt Holland Opera deze zomer het laatste deel van het Mozart drie-luik: Divorce of Figaro. 

Divorce of Figaro is het spannende en geestige vervolg op Le Nozze di Figaro van Mozart. De opera begint op het huwelijk van Figaro en Susanna in het kasteel van hun meesters; de graaf en gravin. Plots keert het volk zich tegen de graaf en gravin en dwingt hen te vluchten, zij nemen Figaro en Susanna mee.

Cast: Elisabeth Hetherington, Joris van Baar, Leonie van Veen, Marcel van Dieren, Arnout Lems, Erik Slik, Judith Weusten, Sylvia Boone, Florien de la Fosse, Emilie Wijer, Tom Jansen, Phoebe Kirrage, Jony Overdijk, Yuh-ichi Sakai, Sandra Siniväli, Koen Masteling, Guyon Mingelen en Edurne Ruiz Garcia.

Creatie: naar de toneeltekst van Ödön von Horváth.  Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart en Niek Idelenburg. Libretto en regie: Joke Hoolboom

Divorce of Figaro speelt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur.

Holland Opera maakte deze video teaser.

Datum

aug 26 2022
Expired!

Tijd

21:00

Locatie

Werkspoorkathedraal
Tractieweg 41, 3534 AP Utrecht
Website
https://werkspoorkathedraal.nl/
Categorie

Organisator

Holland Opera
Website
https://www.hollandopera.nl/
DELEN

Divorce of Figaro