J.S. Bach – De Apocalyps

De Nederlandse Bachvereniging en OPERA2DAY brengen J.S. Bach – De Apocalyps, een productie die omschreven wordt als ‘de opera die Bach nooit schreef’ (16 januari t/m 13 maart 2022). De voorstelling markeert het honderdjarig jubileum van de Bachvereniging.

Campagnebeeld van de nieuwe productie J.S. Bach – De Apocalyps. (© OPERA2DAY)

Volgens de Bachvereniging en OPERA2DAY had Bach een unieke plaats in de operageschiedenis kunnen innemen, gezien de dramatische kracht en radicale vormvernieuwingen in zijn passies en cantates. De twee gezelschappen zetten in J.S. Bach – De Apocalyps de muziek van Bach op een tekst van de Duitse librettist Thomas Höft. Het verhaal draait om de zestiende-eeuwse Jan van Leyden, die beweerde dat het einde van de wereld nabij was. Na een flinke groep volgers verzameld te hebben, radicaliseerde hij steeds verder.

Het scenario en de regie van J.S. Bach – De Apocalyps worden gemaakt door Serge van Veggel, artistiek leider van OPERA2DAY. Hernán Schvartzman heeft de muzikale leiding. Hij dirigeert de Bachvereniging in de muziek van Bach en in het werk van componist Panos Iliopoulos, die er een doorgecomponeerd geheel van maakt.

In de cast onder anderen tenor Florian Sievers als Jan van Leyden, countertenor Sytse Buwalda, bariton Mattijs van de Woerd, countertenor Gerben van der Werf en  bariton Wiebe-Pier Cnossen.

J.S. Bach – De Apocalyps gaat op 23 januari 2022 in première en toert tot en met 13 maart langs verschillende theaters in het land.

Luisteren

Artistiek leider en regisseur Serge van Veggel vertelt in onze podcast Opera Magazine over de nieuwe Bach-productie (vanaf 0:56).

Datum

jan 30 2022
Expired!

Locatie

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Wilsonsplein 23, 2011 VG Haarlem
Categorie

Organisator

OPERA2DAY
Website
https://opera2day.nl

Other Organizers

Nederlandse Bachvereniging
Website
https://www.bachvereniging.nl
DELEN

J.S. Bach – De Apocalyps